Zwembadpomp

Sinds de vroege jaren 1960 is het merk BADU onlosmakelijk verbonden met alles wat een zwembad tot leven brengt: pompen, tegenstroominstallaties en massagenozzles, maar ook filterunits, zonnecollectoren, temperatuurregelingen, terugspoelunits etc. De bekende BADU kwaliteit brengt alle facetten bij elkaar. Wanneer u op zoek bent naar het beste, is BADU altijd een goed idee!

Toepassingsgebieden voor zwembadpomp

Zo is de BADU Allround serie bijzonder geschikt voor privé opzetbaden, inbouwbaden, vijvers en aquariums. Het Premium assortiment, voor de professionele vakhandel, is geschikt voor zwembaden, glijbanen, campings, hotels, wellness-centra, fonteinen, luxe jachtbouw, koelwater transport, agrarische toepassingen, witlofteelt en weipompen. Maar SPECK heeft ook speciale AK-pompen voor zoutwaterbaden, pekelwaterinstallaties, zeewateraquarium & -koelinstallaties en Eco pompen voor zwembaden waar stille pompen benodigd zijn en waar men wil besparen. Voor de openbare en buitenbaden is er de Badu (Norm)Blockpomp!

Ontwerp

Tegenwoordig worden zwembadpompen in privé en openbare baden gebruikt en er zijn twee verschillende bouwvormen.

Zelfaanzuigende pompen kunnen onder of boven het waterniveau geplaatst worden. Na een eerste vulling, zuigt de pomp het water automatisch aan en kan deze lucht, welke eventueel in de toevoerleiding zit, weer verpompen.

Normaalaanzuigende pompen kunnen alleen boven het waterniveau geplaatst worden als de toevoerleiding geheel gevuld is met water.

Naar centrifugaalpompen | zwembad »

Hoe lang droomt u al van een eigen zwembad?

Maak uw droom werkelijkheid met SPECK … en dat is veel eenvoudiger dan u denkt! De moderne BADU technologie neemt alle risico’s en problemen weg die vaak verbonden zijn aan een privé zwembad. Geniet van uw zwembad, een plek waar u heerlijk kunt ontspannen en fitnessen.