In 1909 richtte meestermonteur Daniel Speck met zijn vijf zonen het familiebedrijf Daniel Speck & Söhne in Neurenberg. Al in het oprichtingsjaar werd de eerste zuigerpomp met ledigingsapparaat vervaardigd en op de markt gebracht.

In 1950 werd het filiaal in Geretsried geopend, de huidige locatie van de fabriek onder leiding van Otto Speck. De branche werd in 1954 onafhankelijk en staat nu bekend als Speck Kolbenpumpenfabrik Otto Speck KG. Het productieprogramma bestaat uit de zuigerpompen van de serie PM, BS, S & HS.

Er zijn sindsdien al meer dan een miljoen Pumpmeisters en Buffelpompen gebouwd. Deze ervaring vormt de basis voor de welbekende betrouwbaarheid van deze pompenserie. De componenten van de pompen worden verwerkt volgens de nieuwste technische kennis van de modernste CNC-gestuurde machines en centra.

De Speck zuigerpompen worden gebruikt voor het droog houden van natte ruimten zoals kelders en bouwputten, voor bronbemaling en als lenspomp. Kleinere typen worden gebruikt in hydrofoorinstallaties en voor ketelvoeding.