Meestermonteur Daniel Speck stichtte in het voorjaar van 1909 met zijn vijf zonen het familiebedrijf Daniel Speck & Söhne in Neurenberg. Al in het oprichtingsjaar werd de eerste zuigerpomp met ledigingsapparaat vervaardigd en op de markt gebracht.

1964 was het startjaar voor Speck zwembadtechnologie waaruit de bekende producten van tegenwoordig zijn voortgekomen zoals de BADU pompen en de tegenstroominstallaties. Zo werd in 1967 ’s werelds eerste corrosiebestendige kunststof pomp voor privé baden geïntroduceerd.

In 2008 werd gestart met de montage van de BADU Block en Normblockpompen op de huidige locatie in Duitsland, welke een totale oppervlakte van ca. 36.000 m² bedraagt.

De BADU producten worden in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd volgens de hoogste materiaal- en kwaliteitsnormen en met de ervaring van een nauwgezet familiebedrijf. Door het gebruik van hoogwaardige materialen hebben de Badu producten een lange levensduur en kan er een constant en betrouwbaar gebruik gegarandeerd worden waarbij tevens aan het milieu wordt gedacht. Badu producten zijn eenvoudig in het onderhoud en volledig veilig en grondig getest door Speck Pumpen tijdens de productie en door onafhankelijke onderzoeksinstituten. Van de veiligheid van het product, de gebruikte materialen tot de volledige documentatie … u bent verzekerd van een fijne BADU ervaring!