Bij een bezoek aan wellnesscentra of openbare baden, verwachten gasten natuurlijk optimale hygiëne. Schoon water is daarbij een absolute must. Het gefilterde water stroomt weer schoon het bad in en verontreinigingen blijven achter. Deze verontreinigingen, oftewel het afvalwater, dienen op een goede wijze afgevoerd te worden. Speck heeft hiervoor een breed assortiment afvalwaterpompen. Het afvalwater van zoutwaterbaden vergt een andere aanpak. Dit komt vanwege de hoge zoutconcentratie in het water. Maar ook hiervoor heeft SPECK een passende oplossing!

De AK-uitvoering biedt uitkomst
SPECK-AK pompen zijn inmiddels een begrip in de zwembadwereld. Door een tussenlantaarn is het pompgedeelte gescheiden van de motor. Hierdoor komt eventuele lekkende media niet in contact met de motor. Dit in tegenstelling tot pompen waarbij de pomp en motor direct gekoppeld zijn. De mechanical seal bij de AK uitvoering is van een zeer slijtvast materiaal en de pomp heeft Viton afdichtingen. Dit maakt de AK uitvoering uitermate geschikt voor zoutwater, pekelwater en inzet in corrosieve omgevingen. En dat met zoutconcentraties tot maar liefst 15%. De kans op uitval is dus kleiner. Een groot voordeel, want stilstand komt immers nooit uit en gaat bovendien gepaard met veel onkosten.

De BADU 21-80/33 G-AK OL … de nieuwe AK afvalwaterpomp
Deze horizontale, kunststof afvalwaterpomp heeft een open waaier. Deze waaier heeft een grotere doorlaat t.o.v. standaard waaiers. Hierdoor kunnen grovere verontreinigingen eenvoudig verpompt worden. Daarnaast zorgt de AK uitvoering dus voor een zorgeloze afvoer van het zoute afvalwater. De pomp is inmiddels dan ook met groot succes ingezet.

Dus geen omkijken meer naar uw afvalwaterpomp? Wilt u er ook zeker van zijn dat het afvalwater uit uw zoutwaterbad goed afgevoerd wordt? Dan is de BADU 21-80/33 G-AK OL uw ideale pomp: een sublieme afvalwaterpomp met alle voordelen van een AK-uitvoering! Wacht niet langer en neem contact met ons op via info@speck.nl of 0316-331757 voor het zorgeloos verpompen van uw afvalwater. Overigens zijn bijna alle SPECK kunststof circulatiepompen inmiddels leverbaar in AK-uitvoering! Wilt u hier ook meer over weten of meer informatie over onze serie afvalwaterpompen? Ook dan voorzien wij u natuurlijk graag van deskundig advies.