SPECK Pompen is door een Nederlandse relatie benaderd om een oplossing te leveren voor een specialistisch pompvraagstuk op een chemische plant in Azië, vlak aan zee. Het betreft een opstelling waar seals van diverse systemen gespoeld worden met het medium white oil WX15, met een bedrijfstemperatuur tussen 55°C – 90°C. Het gevraagde werkpunt is 4 l/min bij een opvoerhoogte van 30 meter vloeistofkolom. De pompenopstelling is in de buitenlucht met een verhoogd zoutgehalte in een ATEX omgeving, zone II.

Voor deze toepassing is een onderhoudsarme, dichtingsloze magneetgekoppelde pomp gekozen uit de serie Y-2951 MK.XXXX in een chemie-uitvoering. Hierbij is ook de as van de drukvaste motor uit RVS vervaardigd en het lantaarnstuk en de flens tussen de motor en de pomp zijn ook uit RVS i.p.v. aluminium.

Vanwege de weersinvloeden en de concentratie zout in de omgevingslucht, zijn de motoren voorzien zijn van een speciale corrosie werende lak conform richtlijnen C5M, welke geschikt is voor oppervlakte temperaturen tot 100°C. Tevens is de RVS buitenmagneet aanvullend gelakt als een bepaalde mate van (extra) bescherming tegen corrosie.

Afgelopen februari heeft SPECK pompen 28 stuks van deze pompen geleverd en deze zullen na inbouw als een compleet systeem opgebouwd worden in Azië.

Bent u ook geïnteresseerd in onze pompoplossingen voor toepassingen in de chemische industrie of mogelijke andere toepassingen, neemt u dan eens een kijkje op onze website www.speck.nl of stel gerust uw vragen via info@speck.nl of telefonisch via 0316 331757.