Nadat SPECK alle zoet- en zoutwaterpompen mocht leveren voor de Mangrove
van Burgers’ Zoo, is SPECK nu weer een groot project in de regio gegund!

Aan de waterplas van De Berendonck te Wijchen wordt een nieuw meditatie- & theatersauna gebouwd, geheel in de sfeer van het thema Duizend-en-één-nacht. SPECK levert het gehele pompenpark voor dit prachtige project in opdracht van KWB. Op 1 mei 2019 staat de opening gepland voor het publiek.

Quality Wellness Resorts begon 11 jaar geleden met de hoofdvestiging Thermen Bussloo (www.thermenbussloo.nl). Deze thermen ontvangt jaarlijks 350.000 gasten en biedt plek voor ruim 400 arbeidsplaatsen. Vorig jaar is de tweede vestiging Thermen Soesterberg erbij gekomen.

Thermen Berendonck krijgt zijn eigen unieke uitstraling. De inspiratie kom van de corridor van de Taj Mahal. Er komt o.a. een Indiaas theehuis als sauna waar een ‘thee-opgiet-ritueel’ plaatsvindt. Ook komt er een theatersauna met een grote videowand en bijbehorend geluidsysteem, waar opgietingen echt een show worden. Daarnaast maar liefst 16 ‘gewone’ sauna’s, 3 stoombaden en een à la carte scrubbadhuis.

SPECK staat al decennia lang bekend om zijn kunststof pompen. QWR is voorstander van corrosievrije pompen, hierdoor heeft SPECK de voorkeur gekregen boven bijvoorbeeld fabrikanten van gietijzeren pompen.
In Thermen Berendonck gaat meer dan een half miljoen liter water per uur verpompt worden.

In het complex, ter grootte van 2 voetbalvelden, zal geen aardgas komen maar warmtepompen. Daarnaast komen er 1500 zonnepanelen en een drijvend zonnepark op de waterplas van de Berendonck.
Alle systeempompen worden voorzien van een frequentieomvormer, zodat de pompen naar behoefte ingeregeld kunnen worden. Alle warmte die bij de sauna’s vrijkomt worden door warmtewisselaars hergebruikt. De totale investering bedraagt zo’n
25 miljoen Euro.

Door SPECK worden in totaal 5 systeempompen geleverd, waaronder 4 stuks kunststof
BADU Block Multi pompen. Voor het zoutwaterbad wordt een speciale BADU Resort pomp ingezet. Het zoutwaterbad heeft zo’n hoog zoutgehalte dat men erin blijft drijven!

Voor recreatieve doeleinden worden nog eens 4 stuks BADU Resort en Profi pompen geleverd en 16 meetwaterpompen. Voor het zoutwaterbad worden 2 speciale meetwaterpompen ingezet en een STROBL afvalwaterpomp met vezelversnijdende waaier voor het spoelwaterbuffer en het warmte terugwinsysteem.

Een bijzonder en mooi wellnessproject, waarbij het pompenprogramma van SPECK tot zijn recht komt!