Bij een groot binnenzwembad én een groot buitenzwembad met glijbanen in Noord-Brabant zijn door Lotec 2 stuks SPECK kunststof glijbaanpompen geplaatst. De 2 bestaande gietijzeren pompen, t.b.v. de waterglijbanen van het buitenbad, waren dusdanig aan corrosie onderhevig geweest dat deze vervangen dienden te worden om ervoor te zorgen dat de glijbanen veilig, goed en storingsvrij gebruikt konden blijven worden.

Na het offerte traject (prijs/kwaliteit/levertijd) is er door Lotec gekozen voor 2 stuks verticale SPECK kunststof pompen van het model Badu Block Multi 65/250 – 3,0 kW – IE3 met een ondergebouwd voorfilter. Deze zijn conform afspraak geleverd en door technici van Lotec gemonteerd en in bedrijf gesteld. Dit met medewerking van de technische dienst van het zwembad en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Het is een verstandige beslissing om voor dit soort attracties een kunststof pomp te kiezen. Attractiepompen, zoals de opvoerpomp voor de waterglijbaan, missen vaak een fijnfilter na de pomp. Hierdoor kunnen de gecorrodeerde metaaldeeltjes uit de gietijzeren pomp via de glijbaan in het uitloopbassin onderaan de attractie terechtkomen. Dit ziet er natuurlijk niet fraai uit, maar zou tevens tot kleine verwondingen kunnen leiden bij de badgasten. Om dit te voorkomen bouwt SPECK al sinds de 70-er jaren van de vorige eeuw haar zelfaanzuigende zwembadpompen uit een kunststof, welke ongevoelig zijn voor corrosie.

Sinds het voorjaar van het jaar 2016 kan SPECK ook de normaalzuigende, geheel kunststof horizontale Normblock- en verticale Badublockpompen (met ondergebouwde haarvanger) leveren voor de openbare sector. Dan komt er de toevoeging Multi in de modelaanduiding. Zowel het filterhuis, het pomphuis, de waaier en het dichtingshuis zijn volledig uit kunststof vervaardigd.

SPECK kan ook combineren door bijvoorbeeld het kunststof filterhuis te leveren met een gietijzeren pomp, of om een kunststof pomp te plaatsen op een bestaand metalen filterhuis, wat zeker interessant is bij een renovatie.

Ook blijft het mogelijk om de SPECK pompen te voorzien van een KTL-coating op de gietijzeren delen, maar met de nieuwe SPECK Multi pompen kunt u afhankelijk van het model nu tot ruim 400 m³/h blijvend corrosievrij rondpompen.