Daar waar sommigen kiezen voor een centrifugaalpomp, kiezen wij nog steeds graag voor een SPECK zuigerpomp, zowel voor zoet- alsook voor zeewater:

Duurzaam
Wist u dat er nog geen 250 Watt nodig is om 1000 liter water 40 meter omhoog te pompen? Deze pomp heeft een levensduur van tientallen jaren en na 50 jaar kunnen we nog steeds onderdelen leveren. Tevens is de motor na jaren trouwe dienst eenvoudig uitwisselbaar.

Betrouwbaar
Sinds 1924 zijn er meer dan 1 miljoen Pumpmeister PM pompen gebouwd. Deze pomp kan aanzuigen tot een aanzuighoogte van 7 meter (getest op 8,5 meter). De stromingsrichting is eenvoudig omkeerbaar. Indien er wat lucht in de aanvoerleiding terecht kom vormt dit geen probleem voor deze Speck PM zuigerpomp.

Veiligheid
Het ingebouwde veiligheidsventiel voorkomt overdruk en de mogelijke schade die hierdoor kan ontstaan. Tevens wordt de elektromotor geïsoleerd gemonteerd, deze drijft het pompgedeelte aan middels een V -snaar. Om deze overbrenging is een gesloten beschermkap gemonteerd. Voordat de pomp geleverd wordt is deze voor de volle 100% getest.