Plunjerpomp

De drieplunjerpomp is verkrijgbaar in de serie NP & P pompen. De NP serie kenmerkt zich door de compacte bouwvorm en het aluminium aandrijfhuis, terwijl de P serie herkenbaar is aan het rode gietijzeren aandrijfhuis en de langgerekte bouwvorm. Beide aandrijfhuizen zijn voorzien van oliegesmeerde krukas en glijlagers. De NP serie heeft een dubbele plunjerafdichting met versterkte NBR manchetten in hulzen gemonteerd voor een exacte centrering, ingebouwde lekwater terugvoer, identieke RVS zuig- en perskleppen die eenvoudig uitwisselbaar zijn. De P-serie heeft een lagere pomptoerental in vergelijking tot de NP serie en gedeeltelijk geforceerde koel-/smeerinrichting van de manchetten. Ook hier worden versterkte NBR manchetten in hulzen gemonteerd voor een exacte centrering en worden hoogwaardige RVS zuigen perskleppen toegepast die eenvoudig uitwisselbaar zijn. Deze pompenserie wordt veel ingezet voor industriële toepassingen waar pompen zwaar worden belast en zijn in het bijzonder geschikt voor toepassingen met heet water, enkele uitvoeringen zelfs tot 105ºC .

Toepassingsgebieden voor hogedruk plunjerpomp

De plunjerpompen worden o.a. toegepast voor hogedrukreiniging, wasstraten, luchtbevochtiging, omkeer-osmose, rioolontstopping, voertuigtechniek, wasstraten, kassendesinfectie, PU-schuimproductie, brandblusunits, truck- en train wash installaties, industriële reinigingsinstallaties, bentonit installaties, CO2 reinigings- en extractie processen.

Ontwerp

De serie P pompen zijn leverbaar in vrij aseinde, met holle-as constructie of met reductiekast. De grote P pompen zijn optioneel leverbaar met geïntegreerde oliekoeling in het drijfwerk.
Naast de standaard NBR manchetten en O-ringen, zijn er ook afwijkende dichtingsmaterialen van EPDM, Viton, Teflon en Parafluor leverbaar. Dit is afhankelijk van het model en type. Voor het aandrijven van de pompen levert  Speck ook elektromotoren, verbrandingsmotoren, hydraulische motoren, de overbrenging en de fundatie hiervoor.

* Catalogus Speck Triplex hogedrukpompen
* Catalogus Speck Triplex toebehoren voor de hogedruktechniek

Naar plunjerpompen »

Continu ontwikkeling!

Sinds 1974 worden de plunjerpompen voortdurend verder ontwikkeld door het gebruik van nieuwe materialen en hogere capaciteiten. Door deze innovatieve technologie en de geavanceerde productie-units, kunnen wij voldoen aan de kwaliteitsnormen van onze klanten!