Chemiepomp

De BC(M) serie omvat prijsgunstige kunststof chemiepompen voor agressieve en corrosieve vloeistoffen, waarbij alle delen die in contact komen met het product vervaardigd zijn uit een glasvezelversterkt polypropyleen. Ook al komt de as niet direct in contact met de vloeistof, deze is extra beschermd met een kunststof asbus welke aan de waaier is bevestigd. Er kan worden gekozen voor een hardmetalen asafdichting of voor een magneetkoppeling welke de pomp dichtingsloos en dus lekvrij maakt. Als dichtingsmateriaal is Viton en EPDM beschikbaar. De BC serie is bovendien zelfaanzuigend (pre-filled) waardoor deze lucht uit de zuigleiding tot wel 3 meter kan evacueren.

Toepassingsgebieden voor periferaalpomp

SPECK BC chemiepompen zijn uitermate geschikt voor galvanische bedrijven, producenten, distributeurs en afvullers van chemische vloeistoffen en pekelinstallaties. Daar waar de pomp boven de vloeistof staat, er met mediumtemperaturen van maximaal 60°C wordt gewerkt en de chemische vloeistof soortgelijke fysische eigenschappen heeft als water, is de betrouwbare SPECK BC pomp door haar geringe aanschafprijs en relatief goedkope vervangingsdelen een ideale pomp wat betreft total cost of ownership.

Naar chemiepompen »

Traditionele kwaliteit!

Speck staat voor kwaliteit met het gevoel van traditie. Maar deze traditie gaat hand in hand samen met innovatie, creativiteit en moderne technologie.  Al deze factoren vullen elkaar aan en helpen de efficiëntie Speck te verbeteren!