Home

Watervoorziening toiletgebouwen tijdens een festival

Wij kregen het verzoek van een camping voor een pompinstallatie om de watervoorziening van drie toiletgebouwen betreffend de toiletten, urinoirs en de spoelbakken voor de chemische toiletten tijdens een festival te regelen. Momenteel zijn de toiletgebouwen aangesloten op de waterleiding en tijdens het festival hebben de toiletgebouwen te weinig watercapaciteit.
De camping is gesitueerd op een eiland en de eigenaar heeft toestemming gekregen van de gemeente om 200 m³ per jaar water van de vijver te onttrekken dat rondom de camping is gelegen. Het plan is om via een hydrofoorinstallatie de toiletten, urinoirs en de spoelbakken voor de chemische toiletten, te voorzien van extra water. De wasbakken en de douches blijven aangesloten op de standaard waterleiding.

In overleg met de campingeigenaar is besloten om per toiletgebouw een hydrofoorinstallatie te installeren met een maximale druk van 3,0 bar. Op basis van het aantal aftappunten hebben wij een berekening gemaakt voor de benodigde watercapaciteit bij het maximale waterverbruik per toiletgebouw.
Op basis van deze berekening hebben wij een offerte gemaakt voor:
3x SPECK automatische werkende hydrofoorinstallatie PM-20 gemonteerd op een 300 liter verzinkte druktank voorzien van een SPECK 0,37 kW draaistroommotor, V-snaaraandrijving, beschermkap, drukschakelaar, manometer en een automatische beluchter.

Inmiddels heeft de campingeigenaar voor één toiletgebouw de SPECK hydrofoorinstallatie inclusief een persfilter, om verstoppingen in het leiding systeem te voorkomen, in opdracht gegeven en geïnstalleerd. De klant is tevreden over het resultaat en is voornemens om voor de andere twee toiletgebouwen ook de SPECK hydrofoorinstallatie inclusief persfilter in opdracht te geven en te installeren.

hydrofoor-speck


Aqua Mexicana in Slagharen is groot succes

Het nieuwe waterpark Aqua Mexicana in Attractie- & Vakantiepark Slagharen blijkt een schot in de roos. Sinds de opening in mei dit jaar hebben 75.000 bezoekers het park bezocht. Daarnaast heeft Aqua Mexicana de publieksprijs gekregen van Kidsvakantiegids als “beste vakantie met Aquapark” in de Benelux en Duitsland. Vakantie website Zoover plaatste begin deze maand het waterpark op nummer 6 in Europa.

Slagharen opende in mei 2015 een groot indoor- en outdoor waterpark van 5.200 m² in sferen van de Mexicaanse oudheid. Het watercomplex heeft 10 glijbanen met een totale lengte van 546 meter, waarvan 3 bijzonder groot en interactief met special effects. Ook beschikt het park over een bubbelbad voor 70 personen, een zwembad en diverse waterspeelplaatsen.

Door dit park is samen met installateur Service Totaal gekozen voor Speck pompen. Deze keuze is niet alleen ingegeven door de kwaliteit van Speck pompen, maar ook een snelle levering was in dit geval van groot belang. In het totaal verpompen 24 nieuwe Speck pompen ruim 2400m³/h. Dit betreft niet alleen de BaduBlock en de NormBlock pompen, de Badu 90 serie, de badu 21 serie maar ook de meetwaterpompen zijn hier terug te vinden. Lees meer >>


Hogedruk aggregaat P55/18-1200

Speck Pompen Nederland heeft recent een hogedruk aggregaat P55/18-1200 geleverd voor toepassing in de industriële reiniging.

Het aggregaat is opgebouwd op een stalen fundatie, geschikt voor het verplaatsen met een heftruck, en is voorzien van een voorraadtank met automatische vulinrichting, voordrukpomp en schakelkast.

De unit wordt ingezet in de betonindustrie, waar na het storten en uitharden van betonelementen de mallen worden gereinigd met een dump gun voorzien van 4 roterende nozzles voor een gezamenlijke capaciteit van 15 l/min x 1000 bar.

 

Ordernummer-20160186-(13)


WIJZIGINGEN ZIJKANAALPOMPEN & TANDKRANSEN

Vanaf heden zullen wij alle nieuwe orders voor Speck zijkaalwaaierpompen leveren volgens de nieuwe typecoderingen (A)SKG, (A)SKS en (A)SKM.
Dit is ook van invloed op de onderdeeltekening & –lijsten. Daarom is het noodzakelijk om bij onderdeelbestellingen het serienummer van de pomp op te geven.
Dit geldt voor alle pomptypes. Wijzigingen over o.a. de onderdeellijst, pompmaterialen en temperatuur treft u aan in onderstaand pdf.document.

Per direct worden de tandkransen van paars (Shore 98) naar oranje (Shore 92) gewijzigd.
Shore geeft de hardheid van het kunststof aan. Hoe lager het getal Shore, des te zachter het kunststof.

De paarskleurige tandkransen zijn erg hard en plastisch waardoor er meer slijtage en meer geruis is. De oranje tandkransen zijn echter zachter en elastischer met minder geruis als gevolg.
Doordat de oranjekleurige tandkransen dus elastischer en minder hard zijn, kunnen deze zich beter aanpassen indien de koppelingen niet nauwkeurig zijn uitgelijnd.

Klik voor meer uitleg over bovenstaande wijziging op onderstaande link:

2016-01 – Technische mededeling – Wijzigingen zijkanaalpompen in 2015 & 2016 & Conversion Spiders – Engels


Demonstratie Speck Pompen in testbad The Blue Cap

Op deze video is te zien dat je de watercirculatie kunt blokkeren door een klepje naar beneden te drukken. Er ontstaat dan een vacuüm in de leiding, net zoals wanneer je een aanzuigrooster blokkeert. De druksensoren op de leiding meten dit vacuüm en schakelen vervolgens de pomp uit.