Home

Fonteinen maken veel gebruik van de kwaliteitspompen van Speck

De zwembadpompen van Speck worden ook veel toegepast in fonteinen in openbare ruimtes. Deze fonteinen draaien in het voorjaar en de zomer vaak dag en nacht en vragen dan ook om een kwalitatief goede pomp. De circulatiepompen uit de Badu 90 serie en de gietijzeren normblok pompen zijn hiervoor uitermate geschikt. Ze worden veelal geleverd in combinatie met een Speck filtersysteem en spoelklep. De spoelklep kan zo worden geprogrammeerd dat hij één keer per week of op specifieke dagen of uren spoelt. De filterinstallaties zijn voorzien van een Badutronic spoelkraan.

Toerental regelbaar voor fonteinen

Het toerental van de pompen is eveneens regelbaar. Bij harde wind wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een lager toerental, zodat het water niet wegwaait en overlast veroorzaakt.

fonteinen  speck

 


SPECK Hogedrukunits ook ingezet bij reiniging energiecentra

SPECK hogedrukreinigers worden toegepast in vele reinigingsprocessen. Bijvoorbeeld in energiecentrales, waarvoor recentelijk meerdere stationaire SPECK dubbelpomp units zijn geleverd als onderdeel van een complete reinigingsinstallatie voor het reinigen van luchtgekoelde condensatoren. Elke unit is voorzien van twee elektrisch aangedreven SPECK hogedrukpompen type P52/100-150 voor een gezamenlijke capaciteit van 167 l/min x 90 bar. In deze situatie waren de uitdagingen onder andere de klimatologische omstandigheden, de extremen in mediumtemperatuur in combinatie met de inzetduur van het reinigingsproces. De units zijn opgebouwd op een stabiele RVS fundatieframe en voorzien van een geluiddempende RVS behuizing. In verband met de extreme omgevingstemperaturen werd in de behuizing van elke unit een geforceerde koeling aangebracht, werden de motoren uitgerust met anti condensatie heating en is de centrale besturingskast zelfs voorzien van een airconditioningsysteem. Om het reinigingsproces ook op afstand te kunnen bedienen zijn remote control panels, welke door de klant werden vervaardigd, gekoppeld aan de besturingskasten van de hogedrukunits. Als onderdeel van de levering werden de units uitvoerig getoetst en getest in het bijzijn van alle belanghebbenden. Door de nauwe samenwerking met haar klant konden de SPECK hogedrukunits probleemloos in de totale reinigingsinstallatie van de klant worden geïntegreerd.

Aggregaat-dubbelpomp-P52-100-150-met-geluiddempende-omkasting


Hogedruk unit P55/165-100

SPECK Pompen heeft recentelijk een hogedruk unit P55/165-100 geleverd die wordt ingezet in een krattenwasinstallatie bij een grote kippenslachterij.

Door de aard van de vervuiling was in het reinigingsproces vooral behoefte aan een grote litercapaciteit. In deze installatie is gekozen voor een SPECK P55/165-100, die volgens klantspecificaties is uitgelegd op een werkpunt van 170 l/min x 50 bar werkdruk, waarmee kan worden voldaan aan de wens om veel water en ruim voldoende reinigingskracht. De hogedruk unit wordt in hoofdzaak ingezet voor nozzle reiniging, maar kan daarnaast ook worden ingezet voor spuitlansreiniging als dat wenselijk is. Om te voorkomen dat de zou beschadigen bij een onderbroken watertoevoer is een droogloopbeveiliging toegepast.hogeduk-unit-P55165-100

Karakteristieken van de hogedrukunit:
- SPECK hogedrukpomp type P55/165-100
- Werkpunt: 170 l/min x 50 bar @ 775min-1
- IE2 motor 18,5 kW 400 1450-1, V-snaar overbrenging, grondplaat met spaninrichting en v-snaarkap- SPECK unloader UL500/11, Veiligheidsventiel 10.1C, pulsatiedemper vuilvanger en droogloopbeveiliging


Home-Unit Pro Plus voor extra waterdruk

Voor een optimale werking van bijvoorbeeld een (stort)douche of de aanvoer van water voor een wasmachine of CV-ketel, die op een hogere verdieping staat, is soms extra waterdruk nodig. Sinds dit jaar is hier geen grote en dure drukverhogingsinstallatie meer voor nodig. De Home-Unit Pro Plus biedt een simpele en goedkope oplossing. Speck Pompen Nederland heeft de installatie inmiddels in zijn programma opgenomen. De professionele Home-Unit Pro Plus is een zeer compacte drukverhogingsinstallatie voor individuele drinkwatertoepassingen. Tijdens het gebruik levert zij één bar extra druk op tappunten waar dat gewenst is. De installatie is zeer geluidsarm. De pomp schakelt duurzaam; alleen als er vraag is naar water wordt de Home-Unit Pro Plus geactiveerd. De Home-Unit Pro Plus wordt compleet met aansluitmaterialen en een voordrukbeveiligingsset geleverd. Daarmee voldoet zij aan de wettelijke verplichtingen. Met de meegeleverde wandbeugel is de installatie snel en gemakkelijk te monteren. De koppelingen zijn zodanig vervaardigd dat de Home-Unit Pro Plus zonder solderen tussen de leidingen kan worden gemonteerd. Bij voorkeur wordt de Home-Unit Pro Plus na de watermeter geplaatst, zodat de hele woning profiteert van extra waterdruk

Drukverhogingset_Home_unit_pro_plus_2_d


Badu Brons pompen uitgebreid met Eco-variant

De Badu Brons pompen van Speck zijn onlangs uitgebreid met een Eco-variant. De Badu Brons Eco VS heeft een instelbaar toerental tussen de 1000 en 3000 en is geschikt voor zwembaden van 30 tot 120 kubieke meter. De bronzen pompen worden veel gebruikt in baden met zout- en zeewater, omdat ze niet corroderen. Zo zijn ze uitermate geschikt voor de floating baden, de nieuwe trend op het gebied van wellness. Deze baden hebben een zoutgehalte vergelijkbaar met de Dode Zee. Door het robuuste pomphuis zijn de bronzen pompen bovendien geluidsarm en hebben ze een compacte bouw. Naast de Badu Brons pompen met een kleine capaciteit tot 30 kuub per uur levert Speck ook de Badu 93 met een grote capaciteit van 30 tot 110 kuub per uur.

Badu Brons