Home

Kunststof haarvanger voor openbare baden

Speck Pompen presenteert dit najaar een reeks van innovaties waaronder een haarvanger uit kunststof voor de Badu®Blockpompen. Er zijn veel haarvangers op de markt, maar een haarvanger uit kunststof voor openbare baden is iets bijzonders. Testen hebben aangetoond dat deze kunststof haarvanger moeiteloos belast kan worden en de gietijzeren modellen zijn zeer stabiel. Daarbij zijn er een aantal voordelen: De volledig kunststof uitvoering heeft geen binnen coating en kan daardoor ook niet beschadigd worden. Deze is tevens corrosiebestendig als slijtvast en ook inzetbaar voor zwembadwater met een hoge zoutconcentratie.
Het resultaat: De kunststof haarvanger heeft een hogere levensduur dan de conventionele haarvanger. Bovendien hebben de Badu®Blockpompen nu een nieuwe filtermand.
Twee eigenschappen zijn bijzonder opmerkelijk: De plaat met daarop het handvat is op extra plaatsen vast gelast. Dit betekent een betere krachtverdeling en geen breekpunten en daarmee is slijtage aanzienlijk lager. Verder zijn de afgewerkte randen gebogen.
Het voordeel: Geen letsel meer en geen blokkades omdat het grovere vuil in het filter blijft hangen. Bovendien hebben de Badu®Blockpompen een transparant deksel gekregen die optioneel verkrijgbaar is. De bedrijfsomstandigheden, zoals turbulentie maar ook de mate van verontreiniging, wordt dankzij het transparante deksel zichtbaar zonder dat deze daarvoor hoeft te worden losgeschroefd. Onderhoud en controle is dus veel eenvoudiger.

BADU-Block_Acrylglasde_neuer-FiltersiebBADU Block Deckel_Acrylglas


Speck nauw verweven met maritieme sector

Speck Pompen Nederland heeft van oudsher nauwe banden met de maritieme sector. De hogedrukreinigingssystemen worden zowel op zee als op land veel ingezet. Voor het reinigen van onder andere de ruimtes in het schip, dekken, opslagtanks, machines, installaties, verladings- en pompstations, productielijnen en leidingsystemen heeft Speck een zeer gevarieerd pakket aan complete hogedrukreinigingsinstallaties. Daarnaast levert Speck hogedrukpompen voor RO-units die zoutwater omzetten in drinkwater, brandblusunits en stoomketels voor heet water. Naast losse pompen zijn er bij Speck ook configuraties met één pomp en meerpompinstallaties verkrijgbaar. Deze worden opgebouwd als pomp- en motorcombinatie op een basisframe voor een stationaire opstelling of op een verrijdbaar onderstel voor mobiele units. De hogedruksystemen kunnen ook met een ATEX normering zone II, categorie 3G T3, worden geleverd. De pompen zijn er in een messing, bronzen, nodulair gietijzer, zeewater bestendig nikkel, aluminiumbronzen, RVS en duplex stalen uitvoering. Ook de dichtingsmaterialen kunnen op het te verpompen medium worden afgestemd. De pompen hebben een capaciteit tot 500 liter per minuut en druk tot 1200 bar. Waar nodig worden de installaties opgebouwd met een geluiddempende omkasting en geleverd met bijbehorende slanghaspels, hogedrukslang, spuitpistool, spuitlans en nozzle.


Recreatie Vakbeurs Hardenberg.

Speck Pompen Nederland BV staat dit jaar op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Deze wordt gehouden van 4-6 November 2014.
U kunt daar onze nieuwe Green Line pompen zien. Deze pompen hebben de mogelijkheid om op een zelf in te stellen toerental te werken, waardoor ze naar behoefte energiezuiniger opereren.
Daarnaast demonstreren wij ook de bekende stille en betrouwbare BADU 90 serie en de BADU Resort pompen.
Voor de openbare zwembaden tonen wij een gietijzeren horizontale centrifugaalpomp met bronzen waaier, voorzien van een aangebouwde normmotor (Normblock pomp) en een meetwaterpomp.
Voor het gebruik bij privé baden en fonteinen staat er een Triton zandfilter met een elektronisch gestuurde meerwegklep.
Voor de echte zwemliefhebbers is er een tegenstroom installatie te zien om heerlijk tegen in te zwemmen voor nog meer wellnessplezier.
Van 4 tot 6 november 2014 willen wij u graag begroeten op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. U kunt ons vinden in Hal 4, Standnr. 409.

Toegangskaarten voor de beurs in Hardenberg zijn te bestellen via: link : www.evenementenhal.nl/recreatie-hb met gebruikmaking van registratie code 6140005181
Of u stuurt uw aanvraag per mail naar: info@speck.nl

 

Recreatie Vakbeurs Hardenberg


Fonteinen maken veel gebruik van de kwaliteitspompen van Speck

De zwembadpompen van Speck worden ook veel toegepast in fonteinen in openbare ruimtes. Deze fonteinen draaien in het voorjaar en de zomer vaak dag en nacht en vragen dan ook om een kwalitatief goede pomp. De circulatiepompen uit de Badu 90 serie en de gietijzeren normblok pompen zijn hiervoor uitermate geschikt. Ze worden veelal geleverd in combinatie met een Speck filtersysteem en spoelklep. De spoelklep kan zo worden geprogrammeerd dat hij één keer per week of op specifieke dagen of uren spoelt. De filterinstallaties zijn voorzien van een Badutronic spoelkraan.

Toerental regelbaar voor fonteinen

Het toerental van de pompen is eveneens regelbaar. Bij harde wind wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een lager toerental, zodat het water niet wegwaait en overlast veroorzaakt.

fonteinen  speck

 


SPECK Hogedrukunits ook ingezet bij reiniging energiecentra

SPECK hogedrukreinigers worden toegepast in vele reinigingsprocessen. Bijvoorbeeld in energiecentrales, waarvoor recentelijk meerdere stationaire SPECK dubbelpomp units zijn geleverd als onderdeel van een complete reinigingsinstallatie voor het reinigen van luchtgekoelde condensatoren. Elke unit is voorzien van twee elektrisch aangedreven SPECK hogedrukpompen type P52/100-150 voor een gezamenlijke capaciteit van 167 l/min x 90 bar. In deze situatie waren de uitdagingen onder andere de klimatologische omstandigheden, de extremen in mediumtemperatuur in combinatie met de inzetduur van het reinigingsproces. De units zijn opgebouwd op een stabiele RVS fundatieframe en voorzien van een geluiddempende RVS behuizing. In verband met de extreme omgevingstemperaturen werd in de behuizing van elke unit een geforceerde koeling aangebracht, werden de motoren uitgerust met anti condensatie heating en is de centrale besturingskast zelfs voorzien van een airconditioningsysteem. Om het reinigingsproces ook op afstand te kunnen bedienen zijn remote control panels, welke door de klant werden vervaardigd, gekoppeld aan de besturingskasten van de hogedrukunits. Als onderdeel van de levering werden de units uitvoerig getoetst en getest in het bijzijn van alle belanghebbenden. Door de nauwe samenwerking met haar klant konden de SPECK hogedrukunits probleemloos in de totale reinigingsinstallatie van de klant worden geïntegreerd.

Aggregaat-dubbelpomp-P52-100-150-met-geluiddempende-omkasting