Home

Officiële opening nieuw bedrijfspand Speck Pompen

Bijna een jaar na de brand aan de Lorentzstraat opent Speck Pompen zijn nieuwe bedrijfspand aan de Stationspoort 10 op Businesspark 7Poort in Zevenaar. Op vrijdag 5 september is er een open dag voor genodigden met aansluitend een dinerbuffet en een feestavond.

“We hadden de officiële opening graag op 6 september gedaan , precies een jaar na de brand”, zegt directeur Charl Stapelbroek. “Maar omdat we ook graag onze klanten en andere zakelijke relaties wilden uitnodigen, doen we de opening al op vrijdag. Zij zijn vanaf 13 uur welkom voor de open dag. Familie, vrienden en kennissen sluiten ’s avonds aan voor het dinerbuffet, de officiële opening en de feestavond.” Vanaf 18 uur wordt er een mediterraans, Aziatisch en Europees buffet geserveerd. Topformatie Kaliber verzorgt de muziek tijdens de feestavond. De opbrengst van de open dag wordt geschonken aan het Braamhuis van de Jan Braam Stichting.

Speck Pompen Nederland BV nam maandag 26 mei al zijn intrek in het nieuwe bedrijfspand. Met een oppervlakte van 1500 vierkante meter gebouwd op een terrein van 3600 vierkante meter heeft het bedrijf nu twee keer zoveel ruimte dan voorheen. “Het magazijn is bijvoorbeeld een stuk groter geworden”, vertelt Stapelbroek. “Dat heeft als voordeel dat we onze voorraad kunnen laten groeien, daardoor snel kunnen leveren en de servicegraad omhoog gaat.”

In het pand zijn verschillende industriële elementen verwerkt en zowel binnen als buiten komen de kleuren blauw en grijs steeds nadrukkelijk terug. “Daarmee hebben de interieurarchitecten van Liiv het pand een echte Speck-uitstraling gegeven.”

collage-2014-08-18 (1)


Ideale zwemwatertemperatuur met de BADU Logic

De BADU Logic 1 van Speck Pompen regelt automatisch de watertemperatuur in het zwembad. Afhankelijk van de buitentemperatuur wordt het water verwarmd door de zonnecollectoren en/of een verwarmingsapparaat. De BADU Logic 2 regelt ook de filtertijden en de BADU Logic 3 stuurt daarbij een pomp met regelbaar toerental aan. Sinds kort kunnen de zwembadregelaars tevens worden uitgebreid met een app op de smartphone of tablet. Daarmee zijn de warmte- en filtertijden op afstand te regelen. “Als je niet thuis bent, hoeft het water niet zo warm te zijn en kun je vanaf elke plek de temperatuur omlaag brengen”, vertelt Jan Prins, van de afdeling zwembadtechniek. “Heb je een huis met zwembad in het buitenland, dan stel je via de app vooraf al de gewenste watertemperatuur in.” Wordt je zwembad verwarmd door middel van zonne-energie, dan is via de app bovendien te zien hoeveel energie de collectoren aan het water hebben geleverd. De BADU Logic is op elk zwembad aan te sluiten.

logic


Speck hogedrukpompen

Speck hogedrukpompen met aangebouwde  tandwielkasten

In het hogedrukprogramma van Speck is onder andere de Triplex pomp met aangebouwde tandwielkast opgenomen. Deze pomp is beschikbaar in de types P71, P75 en P80/81 voor ingangstoerentallen van 1500-1800-2200rpm. Deze Speck hogedrukpompen worden ingezet voor het verpompen van alle waterachtige media ten behoeve van de hogedrukreiniging, luchtbevochtiging, omkeerosmose, ketelvoeding, autowasstraten, rookgasreiniging, PU-schuimproductie en brandblusunits. Deze Triplex pompen met aangebouwde tandwielkast hebben een capaciteit tot maximaal 500 liter per minuut en zijn leverbaar met een druk tot 200, 500 en 700 bar. De krukas, drijfstang, kruiskop en kogellagers zijn oliegesmeerd. Ook zijn de zuig- en perskleppen onder de stoppen eenvoudig toegankelijk voor eventuele servicewerkzaamheden. Hij heeft een gietijzeren drijfwerkhuis, keramische plunjers, een kleppenhuis uit gietbrons of vernikkeld nodulair gietijzer en roestvast stalen kleppen.

 
Speck hogedrukpompen


Speciale hogedrukpomp voor olieboorplatform

Speck Pompen maakte onlangs een speciale hogedrukpomp voor een boorplatform van een oliemaatschappij. De hogedrukset moest onder andere geschikt zijn voor een maximale druk van rond de 400 bar. In verband met explosiegevaar mocht de pomp niet worden aangedreven door een elektro- of verbrandingsmotor, maar moest deze luchtgedreven zijn middels een beschikbare luchtdruk van 7 bar. Daarbij is de pomp draagbaar en heeft hij een manometer voor de pompdruk die net als een tachograaf kan schrijven (pressure recorder). Het geheel is in roestvast staal uitgevoerd en heeft een capaciteit van 6 liter per minuut. Aan de pomp en de slangen zitten speciale safety grips, die er voor zorgen, dat bij een calamiteit de slang er door de druk niet afschiet. De hogedrukset is bovendien in zijn geheel gecertificeerd. “De oliemaatschappij was zeer tevreden”, zegt directeur Charl Stapelbroek. “Wellicht leidt deze opdracht tot meer aanvragen in deze sector.”

Speciale-hogedrukpomp-voor-olieboorplatform_klein


Speck Weipomp Badu 40: bewezen kwaliteit

De Speck Weipomp Badu 40 is één van de meest verkochte kunststof pompen binnen Europa. Dit vrij oude type pomp wordt van origine toegepast in de zwembadtechniek, maar heeft ook uitvoeringen voor de agrotechniek. Als weipomp wordt de Badu 40 onder andere gebruikt voor het verpompen van kalverenmelk op boerderijen, voor kaasmakerijen en witlofkwekerijen. Omdat de pomp in kunststof is uitgevoerd, kan hij tegen zuur en is hij volledig corrosievrij. De pomp heeft een ingebouwde vuilvervanger met een transparant inspectiedeksel. Voordelen van de Weipomp Badu 40 zijn dat hij geluidsarm is, de motor en pomp galvanisch gescheiden zijn, hij geschikt is voor continu gebruik en de pompen en onderdelen op voorraad beschikbaar zijn. De pomp is in 230 en 230/400 volt leverbaar, maar is op verzoek ook te verkrijgen met een afwijkende spanningsfrequentie.

Klik hier voor meer informatie. 

Speck weipomp Badu 40