Home

Voordelen magneetgekoppelde pomp ten opzichte van een pomp met mechanical seal.

De serie Speck NPY/Y en CY/Y periferaalwaaierpompen zijn zowel met een mechanical seal als met een magneetkoppeling leverbaar. De uitvoering met een magneetkoppeling biedt veel voordelen in vergelijking met een pomp met een mechanical seal.

Zo is een mechanical seal aan slijtage onderhevig in tegenstelling tot een magneetkoppeling. Dient deze seal vervangen te worden, vereist dit specialistische technische kennis. Bij een magneetgekoppelde pomp is de pompkop leverbaar als een geassembleerd onderdeel en daardoor eenvoudig uitwisselbaar.

Klik hier voor meer voordelen van de magneetkoppeling.

MY-2

 

 


Nieuwe service bus

Bij de brand in ons pand van 6 september 2013, is destijds ook onze service bus in vlammen opgegaan. Deze stond namelijk netjes in ons pand gestald. Er is toen snel een tweedehands bus gekocht om direct weer enkele reparaties te kunnen uitvoeren.

Nu was de tijd gekomen om toch weer naar een nieuwe ruimere service bus uit te kijken. Wat we vooral misten was de mogelijkheid om in de bus zelf reparaties uit te voeren. Daarom is er gekozen voor een hoge Iveco Daily van Iveco Schouten Doetinchem. Deze is door Zevim Zevenaar volledig naar onze wensen ingericht en uiteindelijk door Suselbeek Reclame & Autodecor uit Varsseveld voorzien van onze logo’s.

De eerste reparaties en onderhoudsbeurten van diverse pompen zijn inmiddels uitgevoerd met onze nieuwe service bus.
Wij hopen ook bij u te mogen komen voor bijvoorbeeld preventief onderhoud, reparatie- en service werkzaamheden. Houdt u echter rekening met de vakantie van onze monteur Emiel Dijkman van 4 juli 2016 – 22 juli 2016.

 

Emiel_servicebus

Emiel Dijkman toont vol trots zijn nieuwe service bus.


Nieuwe versie van de Badu Eco Check App.

Download de gratis app op uw tablet. Berekenen en vergelijken van de energie efficiëntie van BADU GREEN circulatiepompen.

U kunt praten over het besparen van energie – of u kunt het doen. Bij BADU zijn we altijd een stap voor.
BADU GREEN circulatiepompen werden ontworpen op basis van de best mogelijke efficiëntie en dus ook de milieuprestaties. Echter, of een pomp de juiste keuze onder de omstandigheden bij de operatieplaats is een andere vraag. Deze vraag kan gemakkelijk worden beantwoord met behulp van de BADU Eco Controle App. Download de gratis app op uw tablet en berekenen en vergelijken van de energie efficiëntie van BADU GREEN circulatiepompen. Op deze manier kunt u de ideale oplossing te vinden – en kijken na het milieu en uw bankrekening.


Speck Badu Block Multipomp voor spectaculaire glijbaan!

Zaterdag 23 april 2016 werd, na maanden hard werken, de nieuwe glijbaan “Crazy Cone”
in het zwemparadijs van Kampeerdorp De Zandstuve geopend.

Martijn Lawant, teamleider Technische Dienst, is verantwoordelijk voor de waterhuishouding van het zwembad. Ook draagt hij de verantwoording voor de sanitair gebouwen, groenvoorziening, speeltoestellen en het terrein. Martijn is al 17 jaar in dienst bij De Zandstuve en heeft hierdoor veel ervaring in verschillende technieken.

Voor de “Crazy Cone” heeft Martijn in overleg met Johan Koel van Service Totaal gekozen voor de Speck Badu Block Multipomp. Deze Multipomp is de nieuwste innovatie van SPECK op het gebied van
kunststof pompen. Alle delen van de pomp die met het medium in aanraking komen zijn van een hoogwaardig kunststof. Daardoor is de pomp permanent bestand tegen chloor en hogere zoutconcentraties in het zwembad. Ook de waaier van de pomp is van kunststof waardoor deze niet vast gaat zitten wanneer de pomp minder gebruikt wordt, bijv. in de wintermaanden. Doordat het pomphuis aan de binnenzijde glad afgewerkt is, heeft de pomp een hoger rendement. Nog een voordeel
is dat er geen corrosie kan ontstaan, waardoor er geen corrosiedelen in de glijbaan terecht kunnen komen.

Onder zeer grote belangstelling werd de officiële opening verricht door de kinderen van de campingeigenaren; Marijn en Lisa Eshuis en burgemeester Stufieus. Dit alles in een leuke samenwerking met het waterpoloteam van de Grunte.

De “Crazy Cone” is ruim 50 meter lang, supersnel en bovendien spannend door lichtgevende cirkels. Tevens beschikt de glijbaan over een tijdsregistratie. Bijzonder is dat dit type glijbaan zonder banden gebruikt kan worden, waardoor er een nog snellere tijd neergezet kan worden. “De trechtervormige uitloop en de daglichtringen maken de glijbaar zeer spectaculair” aldus Mariska Eshuis, directeur van de Zandstuve.

Badu Block Multipomp1

Badu Block Multipomp2

Links Johan Koel van Service Totaal en rechts Martijn Lawant van Kampeerdorp De Zandstuve


Watervoorziening toiletgebouwen tijdens een festival

Wij kregen het verzoek van een camping voor een pompinstallatie om de watervoorziening van drie toiletgebouwen betreffend de toiletten, urinoirs en de spoelbakken voor de chemische toiletten tijdens een festival te regelen. Momenteel zijn de toiletgebouwen aangesloten op de waterleiding en tijdens het festival hebben de toiletgebouwen te weinig watercapaciteit.
De camping is gesitueerd op een eiland en de eigenaar heeft toestemming gekregen van de gemeente om 200 m³ per jaar water van de vijver te onttrekken dat rondom de camping is gelegen. Het plan is om via een hydrofoorinstallatie de toiletten, urinoirs en de spoelbakken voor de chemische toiletten, te voorzien van extra water. De wasbakken en de douches blijven aangesloten op de standaard waterleiding.

In overleg met de campingeigenaar is besloten om per toiletgebouw een hydrofoorinstallatie te installeren met een maximale druk van 3,0 bar. Op basis van het aantal aftappunten hebben wij een berekening gemaakt voor de benodigde watercapaciteit bij het maximale waterverbruik per toiletgebouw.
Op basis van deze berekening hebben wij een offerte gemaakt voor:
3x SPECK automatische werkende hydrofoorinstallatie PM-20 gemonteerd op een 300 liter verzinkte druktank voorzien van een SPECK 0,37 kW draaistroommotor, V-snaaraandrijving, beschermkap, drukschakelaar, manometer en een automatische beluchter.

Inmiddels heeft de campingeigenaar voor één toiletgebouw de SPECK hydrofoorinstallatie inclusief een persfilter, om verstoppingen in het leiding systeem te voorkomen, in opdracht gegeven en geïnstalleerd. De klant is tevreden over het resultaat en is voornemens om voor de andere twee toiletgebouwen ook de SPECK hydrofoorinstallatie inclusief persfilter in opdracht te geven en te installeren.

hydrofoor-speck