Home

Speck Weipomp Badu 40: bewezen kwaliteit

De Speck Weipomp Badu 40 is één van de meest verkochte kunststof pompen binnen Europa. Dit vrij oude type pomp wordt van origine toegepast in de zwembadtechniek, maar heeft ook uitvoeringen voor de agrotechniek. Als weipomp wordt de Badu 40 onder andere gebruikt voor het verpompen van kalverenmelk op boerderijen, voor kaasmakerijen en witlofkwekerijen. Omdat de pomp in kunststof is uitgevoerd, kan hij tegen zuur en is hij volledig corrosievrij. De pomp heeft een ingebouwde vuilvervanger met een transparant inspectiedeksel. Voordelen van de Weipomp Badu 40 zijn dat hij geluidsarm is, de motor en pomp galvanisch gescheiden zijn, hij geschikt is voor continu gebruik en de pompen en onderdelen op voorraad beschikbaar zijn. De pomp is in 230 en 230/400 volt leverbaar, maar is op verzoek ook te verkrijgen met een afwijkende spanningsfrequentie.

Klik hier voor meer informatie. 

Speck weipomp Badu 40


Zwemmen tegen stroom in

Wil je in een klein zwembad toch graag baantjes trekken, dan heeft Speck Pompen de Badu Jet. De Badu Jet is een tegenstroominstallatie, die ervoor zorgt dat je kunt blijven zwemmen zonder dat je aan de overkant van het bad komt. De Badu Jet kan over de rand van het zwembad worden gehangen en heeft een regelbare uitstroomopening. De zwemmer kan daarmee zelf de kracht van de tegenstroom bepalen. Ook kan er worden gekozen voor veel of weinig bubbels. De Badu Jet is er bovendien met een witte of gekleurde led-verlichting. De pompcapaciteit van de Badu Jet ligt tussen de 20 en 54 kuub per uur en de pomp is leverbaar in 230 en 400 volt uitvoeringen. Voor plastic opzetbaden zijn er steunvoeten verkrijgbaar. Op de monding van de Badu Jet kunnen tevens accessoires als een massageslang worden geplaatst. Speck Pompen heeft de Badu Jet tegenstroominstallaties ook als inbouw in zijn programma.

 


NP Serie hogedrukpompen Speck uitgebreid

De NP serie van Speck hogedrukpompen is uitgebreid met de nieuwe NP 30/100-120. Daarmee is er ook in de NP serie een pomp beschikbaar met een capaciteit tot 100 liter per minuut. De NP 25 hield op bij 70 liter per minuut. Dit nieuwe type pomp is een compacte tegenhanger van de P52/100-150 en P52/120-120. Deze pompen worden veel toegepast in reinigingsinstallaties en in de voertuigentechniek. “De P52 serie wordt voornamelijk in de industrie gebruikt, waar de pomp zwaar wordt aangesproken”, vertelt Alex Bolder, Productspecialist Hogedruktechniek. “Als de pomp niet continu wordt gebruikt, dan kun je volstaan met de nieuwe NP 30/100-120. Deze is compacter en voordeliger.” De NP 30 is een aanvulling op het bestaande NP programma van Speck Pompen en direct leverbaar.

Klik hier om de folders te bekijken.

triplex-pomp-np30


Speck zuigerpomp S verdient zichzelf terug

In het Speck programma voor de scheepvaart en agrotechniek is de energiezuinige dubbelwerkende zuigerpomp type S opgenomen. Deze pomp wordt ingezet voor de waterverzorging in de landbouw, op schepen, voor bodemsanering, drainage en als bilgepomp. De pomp is leverbaar in een zoet- en zeewateruitvoering en is beschikbaar in de types S75, S100, S150 en S456. De dubbelwerkende, zelfaanzuigende zuigerpomp S is geschikt voor het verpompen van schoon water en andere niet-agressieve of niet-abrasieve media met een soortgelijk gewicht als water en een viscociteit van maximaal 100cSt met een temperatuur van maximaal 35 graden. Het voordeel van de Speck S-pomp is dat hij een hoog rendement heeft en energiebesparend is. Door het geringe energieverbruik en de lange levensduur wordt de hogere aanschafprijs ten opzichte van de centrifugaalpomp in de loop der jaren terugverdiend. De zuigerpomp kan worden geleverd met het fabriekstestcertificaat en met afnamecertificaten van bijna alle certificeringsinstanties. Voor meer informatie klik hier.

S 

 


Badu 90 Eco Motion: gebruiksvriendelijk en voordelig

De Badu 90 Eco Motion is nieuw in de productlijn van Speck Zwembadtechniek. De filterpomp wordt gezien als vervanger van de Badu 90/40 Eco MV-E. De Badu 90 Eco Motion heeft dezelfde capaciteit als zijn voorganger, maar is qua prijs voordeliger en is bovendien gebruiksvriendelijker. Op de pomp zit een bedieningskast met display. Via de bedieningskast is zowel de tijd als de capaciteit van de pomp te programmeren. In totaal kunnen er acht filterprogramma’s worden ingesteld. Via het infoscherm is ook de actuele bedrijfsstand en het opgenomen vermogen af te lezen. Daarnaast kan de bedieningskast worden gebruikt om een spoelkraan aan te sturen. Dit kan zowel handbediend als automatisch. Met de partystand kan de pomp ook een bepaalde tijd op een andere capaciteit draaien. De pomp kent verder een instelmogelijkheid voor een bodemstofzuiger en een ontluchtingsstand. De Badu 90 Eco Motion wordt vooral gebruikt in de grotere particuliere zwembaden.

integrated-drive-water-circulation-centrifugal-pumps-121613-6043635