Home

BELANGRIJKE PRODUCTWIJZIGINGEN!

Wij infomeren u graag over onderstaande wijzigingen in het Speck BADU assortiment:

De bodemreinigers Badu Queen en Badu Commander/King worden volledig uit het Speck
assortiment genomen. Ook worden er geen reparaties meer uitgevoerd!

Tevens wordt de Badu Shark bodemreiniger vanaf 31-12-2018 uit het programma genomen en worden reparaties niet langer meer uitgevoerd op de huidige wijze. Nieuwe bodemreinigers welke nog op voorraad zijn bij onze fabriek, kunnen wij als vervanging aanbieden.

Ook de Speck inhang-tegenstroominstallaties BADUJET Standaard, Impulse, Swing en Action versie 1 en 2 zijn vanaf 01-01-2017 niet langer leverbaar. Reparaties aan de pompen blijven wel gewoon uitgevoerd worden.
Als alternatief kunnen wij u de nieuwe BADUJET Perla, Riva en Stella aanbieden voor een speciale prijs.

Neem voor meer informatie contact met ons op, onze medewerkers staan u graag met deskundig advies te woord!


Uw pomp winterklaar maken!

Om er zeker van te zijn dat u ook volgend seizoen weer optimaal gebruik kunt maken van uw zwembadpomp zult u uw pomp winterklaar moeten maken!

Als eerste dient u de pomp af te sluiten van het stroomnet en alle vorstgevoelige leidingen dicht te draaien. Hierna kunt u door middel van de aftapplug de pomp legen. Daarna kunt u de pomp drogen en opbergen in een vorstvrije ruimte en afdekken met een doek tegen het stof.

winterklaar


BADU BLOCK & NORMBLOCK MULTI

Zolang we al gietijzeren pompen inzetten voor het rondpompen van zwembadwater, hebben we al te maken met corrosie van het pomphuis, door inwerking van water met zuurstof en chemicaliën.
Op den duur kunnen metaaldeeltjes door de corrosie zelfs loslaten en in het zwembadwater terecht komen. Indien er na de pomp een (zand)filter is geplaatst, worden deze losgelaten deeltjes veelal uit het water gefilterd.

corrosiebestendig_pomp

Attractiepompen, zoals de opvoerpomp voor de waterglijbaan, missen vaak een filter na de pomp. Hierdoor kunnen de gecorrodeerde metaaldeeltjes uit de pomp via de glijbaan in het uitloopbassin onder aan de attractie terechtkomen. Dit ziet er natuurlijk niet fraai uit, maar zou tevens tot kleine verwondingen kunnen leiden bij de badgasten.
Om dit te voorkomen bouwt SPECK al sinds de 70-er jaren van de vorige eeuw, haar zelfaanzuigende zwembadpompen uit een kunststof, welke ongevoelig is voor corrosie. Deze BADU pompen met hun kenmerkende oranje kleur zijn goed bekend in de markt.

Sinds het begin van dit jaar kan SPECK ook de normaalzuigende, geheel kunststof Badu block- en Normblockpompen (met ondergebouwde haarvanger) leveren voor de openbare sector. Zowel het onderhuis, het pomphuis, waaier en dichtingshuis zijn volledig uit kunststof vervaardigd. Dus geen coating op de gietijzeren delen, maar 250 m3/h corrosievrij rondpompen.

Deze BADU Multipompen zijn uitermate geschikt als circulatiepomp. Echter, door hun corrosiebestendigheid bieden zij ook vele voordelen als attractiepomp om eerdergenoemde problemen voor te zijn. Bijkomend voordeel is de lage aanschafprijs in vergelijking met een pomp welke uit brons is vervaardigd.

Ook willen we nog noemen dat de capaciteit en de hoofdafmetingen van deze pompen volgens NF E 44-112 en DIN EN 733 zijn. Hierdoor zijn ze uitwisselbaar met de gietijzeren pompen, zelfs van andere merken.

Wilt u meer informatie, belt u dan SPECK POMPEN NEDERLAND B.V. – Tel.nr. 0316-331757.BADU-Block-mit-KS-Filtergehaeuse


Voordelen magneetgekoppelde pomp ten opzichte van een pomp met mechanical seal.

De serie Speck NPY/Y en CY/Y periferaalwaaierpompen zijn zowel met een mechanical seal als met een magneetkoppeling leverbaar. De uitvoering met een magneetkoppeling biedt veel voordelen in vergelijking met een pomp met een mechanical seal.

Zo is een mechanical seal aan slijtage onderhevig in tegenstelling tot een magneetkoppeling. Dient deze seal vervangen te worden, vereist dit specialistische technische kennis. Bij een magneetgekoppelde pomp is de pompkop leverbaar als een geassembleerd onderdeel en daardoor eenvoudig uitwisselbaar.

Klik hier voor meer voordelen van de magneetkoppeling.

MY-2

 

 


Nieuwe service bus

Bij de brand in ons pand van 6 september 2013, is destijds ook onze service bus in vlammen opgegaan. Deze stond namelijk netjes in ons pand gestald. Er is toen snel een tweedehands bus gekocht om direct weer enkele reparaties te kunnen uitvoeren.

Nu was de tijd gekomen om toch weer naar een nieuwe ruimere service bus uit te kijken. Wat we vooral misten was de mogelijkheid om in de bus zelf reparaties uit te voeren. Daarom is er gekozen voor een hoge Iveco Daily van Iveco Schouten Doetinchem. Deze is door Zevim Zevenaar volledig naar onze wensen ingericht en uiteindelijk door Suselbeek Reclame & Autodecor uit Varsseveld voorzien van onze logo’s.

De eerste reparaties en onderhoudsbeurten van diverse pompen zijn inmiddels uitgevoerd met onze nieuwe service bus.
Wij hopen ook bij u te mogen komen voor bijvoorbeeld preventief onderhoud, reparatie- en service werkzaamheden. Houdt u echter rekening met de vakantie van onze monteur Emiel Dijkman van 4 juli 2016 – 22 juli 2016.

 

Emiel_servicebus

Emiel Dijkman toont vol trots zijn nieuwe service bus.