Home

Openingstijden Speck Pompen Nederland BV

Om onze servicegraad te verhogen zijn vanaf 1 januari 2015 de openingstijden van ons magazijn verruimd. De nieuwe tijden voor het afleveren of ophalen van goederen en zendingen bij ons magazijn zijn:
Van maandag tot en met donderdag vanaf 07.30 uur tot en met 17.00 uur
Op vrijdag van 07.30 uur tot en met 16.00 uur.
Wij vertrouwen hiermee onze dienstverlening naar u nog verder te verbeteren.

Gedurende de Kerstperiode zijn wij gesloten op:
24-25-26 december 2014
31 december 2014
1-2 januari 2015

Natuurlijk zijn wij voor onze relaties bij storingen altijd bereikbaar per e-mail op: storing@speck.nl

openingstijden


Badu®Block en Norm Blockpompen met nog betere hydrauliek

Beide reeksen Badu®Block en Normblock hebben sinds dit voorjaar een geoptimaliseerde hydrauliek en werken daardoor nog beter. Zij voldoen daarmee ook aan de EU-Richtlijnen 2009/125/EG, EG-verordening 547/2012 betreffende het ecologische ontwerp voor waterpompen (Ökedesign). Vergeleken met hun voorgangers zijn de nieuwe modellen qua afmetingen hetzelfde, maar ze werken aanzienlijk beter dankzij de optimalisatie van de waaier, behuizing en het huisdeksel. Bij gelijke capaciteit heeft deze een lager energieverbruik met aanzienlijke energiebesparing c.q. lagere kosten tot gevolg.
In onderstaande grafiek wordt het verschil weergegeven. De vergelijking is gemaakt op basis van het pomptype Badu®Block 65/315. De curves tonen bij deze pomp een verbetering van ten minste 10%. De optimale werking moet uiteraard bij elke pomp afzonderlijk bepaald worden.

Badu-Block


Kunststof haarvanger voor openbare baden

Speck Pompen presenteert dit najaar een reeks van innovaties waaronder een haarvanger uit kunststof voor de Badu®Blockpompen. Er zijn veel haarvangers op de markt, maar een haarvanger uit kunststof voor openbare baden is iets bijzonders. Testen hebben aangetoond dat deze kunststof haarvanger moeiteloos belast kan worden en de gietijzeren modellen zijn zeer stabiel. Daarbij zijn er een aantal voordelen: De volledig kunststof uitvoering heeft geen binnen coating en kan daardoor ook niet beschadigd worden. Deze is tevens corrosiebestendig als slijtvast en ook inzetbaar voor zwembadwater met een hoge zoutconcentratie.
Het resultaat: De kunststof haarvanger heeft een hogere levensduur dan de conventionele haarvanger. Bovendien hebben de Badu®Blockpompen nu een nieuwe filtermand.
Twee eigenschappen zijn bijzonder opmerkelijk: De plaat met daarop het handvat is op extra plaatsen vast gelast. Dit betekent een betere krachtverdeling en geen breekpunten en daarmee is slijtage aanzienlijk lager. Verder zijn de afgewerkte randen gebogen.
Het voordeel: Geen letsel meer en geen blokkades omdat het grovere vuil in het filter blijft hangen. Bovendien hebben de Badu®Blockpompen een transparant deksel gekregen die optioneel verkrijgbaar is. De bedrijfsomstandigheden, zoals turbulentie maar ook de mate van verontreiniging, wordt dankzij het transparante deksel zichtbaar zonder dat deze daarvoor hoeft te worden losgeschroefd. Onderhoud en controle is dus veel eenvoudiger.

BADU-Block_Acrylglasde_neuer-FiltersiebBADU Block Deckel_Acrylglas


Speck nauw verweven met maritieme sector

Speck Pompen Nederland heeft van oudsher nauwe banden met de maritieme sector. De hogedrukreinigingssystemen worden zowel op zee als op land veel ingezet. Voor het reinigen van onder andere de ruimtes in het schip, dekken, opslagtanks, machines, installaties, verladings- en pompstations, productielijnen en leidingsystemen heeft Speck een zeer gevarieerd pakket aan complete hogedrukreinigingsinstallaties. Daarnaast levert Speck hogedrukpompen voor RO-units die zoutwater omzetten in drinkwater, brandblusunits en stoomketels voor heet water. Naast losse pompen zijn er bij Speck ook configuraties met één pomp en meerpompinstallaties verkrijgbaar. Deze worden opgebouwd als pomp- en motorcombinatie op een basisframe voor een stationaire opstelling of op een verrijdbaar onderstel voor mobiele units. De hogedruksystemen kunnen ook met een ATEX normering zone II, categorie 3G T3, worden geleverd. De pompen zijn er in een messing, bronzen, nodulair gietijzer, zeewater bestendig nikkel, aluminiumbronzen, RVS en duplex stalen uitvoering. Ook de dichtingsmaterialen kunnen op het te verpompen medium worden afgestemd. De pompen hebben een capaciteit tot 500 liter per minuut en druk tot 1200 bar. Waar nodig worden de installaties opgebouwd met een geluiddempende omkasting en geleverd met bijbehorende slanghaspels, hogedrukslang, spuitpistool, spuitlans en nozzle.


Recreatie Vakbeurs Hardenberg.

Speck Pompen Nederland BV staat dit jaar op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Deze wordt gehouden van 4-6 November 2014.
U kunt daar onze nieuwe Green Line pompen zien. Deze pompen hebben de mogelijkheid om op een zelf in te stellen toerental te werken, waardoor ze naar behoefte energiezuiniger opereren.
Daarnaast demonstreren wij ook de bekende stille en betrouwbare BADU 90 serie en de BADU Resort pompen.
Voor de openbare zwembaden tonen wij een gietijzeren horizontale centrifugaalpomp met bronzen waaier, voorzien van een aangebouwde normmotor (Normblock pomp) en een meetwaterpomp.
Voor het gebruik bij privé baden en fonteinen staat er een Triton zandfilter met een elektronisch gestuurde meerwegklep.
Voor de echte zwemliefhebbers is er een tegenstroom installatie te zien om heerlijk tegen in te zwemmen voor nog meer wellnessplezier.
Van 4 tot 6 november 2014 willen wij u graag begroeten op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. U kunt ons vinden in Hal 4, Standnr. 409.

Toegangskaarten voor de beurs in Hardenberg zijn te bestellen via: link : www.evenementenhal.nl/recreatie-hb met gebruikmaking van registratie code 6140005181
Of u stuurt uw aanvraag per mail naar: info@speck.nl

 

Recreatie Vakbeurs Hardenberg