Home

Speck Normblokpomp snel leverbaar.

Bij de Speck Normblokpompen voor zwembaden heeft zowel de pomp als de elektromotor een universele maatvoering en is daarmee in geval van calamiteiten eenvoudig te vervangen en snel leverbaar. Ook heeft de motor een lantaarnstuk. Daardoor wordt de motor iets gescheiden van de pomp en komt er bij een lekkage in de pomp niet direct vloeistof in de motor. De waaier wordt op maat gemaakt voor het gevraagde werkpunt.

Door de universele maatvoering is de normblokpomp ook met energiezuinige motor verkrijgbaar. Er zijn modellen met hoge en lage toertallen. De Speck Normblokpompen worden vooral toegepast als filterpomp en attractiepomp voor de grotere, publieke zwembaden en sauna’s. Er is ook een bronzen uitvoering verkrijgbaar voor zout water.

Klik hier voor de folder »

Installatie normblokpompen 

Speck zijkanaalpompen SK: bewezen technologie

Speck zijkanaalpompen SK: bewezen technologie

Als hoogwaardige vervangers van de Speck TN pompen heeft Speck Pompen Nederland BV de SK zijkanaalpompen in productie genomen. De pompen zijn zelfzuigend tot zes meter en worden hoofdzakelijk gebruikt om schoon water en brandstoffen te verpompen en in druk te verhogen. De zijkanaalpomp is leverbaar in de types SK20 tot en met SK65 met één tot en met acht zijkanaaltrappen. De pompen worden vooral ingezet in de maritieme-, apparaten- en machinebouw, maar ook als drinkwater-, ketelvoeding- en drukverhogingspomp. De voordelen van de pompen zijn de inmiddels bewezen technologie, de hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten en de grote keuze in variatie. In de Speck fabriek in Duitsland worden de zijkanaalpompen geproduceerd in gietijzer, brons en roestvaststaal of in een combinatie van de verschillende materialen. De afdichting van de as gebeurt middels een mechanical seal in diverse uitvoeringen. Het type SK is er ook in hermetisch afgesloten uitvoering met een permanente magneetkoppeling.

De zijkanaalpompen worden geleverd met de ISO 9001 : 2008 certificering. Iedere pomp verlaat met een hoogwaardige kwaliteitstandaard de fabriek.  Meer info »

Speck zijkanaalpompen


Speck Pompen Nederland op IFAT 2014 in München

Speck Triplex Pumpen neemt van 5 tot en met 9 mei deel aan de IFAT 2014 in München. De IFAT is een toonaangevende internationale vakbeurs in milieutechnologie op het gebied van water, afvalwater en afvalbeheer. Op de tweejaarlijkse beurs staan drieduizend standhouders uit 54 verschillende landen. Speck Triplex Pumpen, fabrikant van hogedrukpompen, is één van die standhouders. “Op donderdag 8 mei is er echter ook een Nederlandse bezetting”, vertelt Alex Bolder, verkoopleider hogedruktechniek bij Speck Pompen Nederland BV. “Wij laten daar onze hogedrukpompen voor de toepassingsgebieden reinigingsinstallaties, waterbehandelingsystemen en industrie zien. Nederlandse klanten kunnen op donderdag met ons een afspraak maken. We staan in hal B4 bij stand 222.” De beurs is van maandag tot en met donderdag geopend van 9 tot 18 uur en op vrijdag tot 16 uur. In 2012 ontvingen de standhouders op de IFAT in de Messe in München samen 124.200 bezoekers van 182 verschillende nationaliteiten. Meer informatie staat op www.ifat.de.


Nieuwe Speck BC chemiepompen in capaciteit verdubbeld

De serie Speck BC chemiepompen is met drie modellen uitgebreid. De nieuwe Badu chemiepompen zijn in capaciteit meer dan verdubbeld ten opzichte van de bestaande serie. Hadden de Speck chemiepompen BC 40/6 tot en met 40/32 nog een maximale capaciteit van 35 m3/h, bij de nieuwe modellen BC 90/50, BC 90/60 en BC 90/70 is dit liefst 80 m3/h. Dit heeft onder andere als voordeel dat de nieuwe pompen zelfaanzuigend zijn. Zij kunnen lucht uit de zuigleiding evacueren tot drie meter. Verder zijn de chemiepompen helemaal van kunststof gemaakt en daardoor corrosiebestendig. Bovendien zijn de chemiepompen van Speck relatief goedkoop in aanschaf. De nieuwe modellen zijn ook leverbaar in AK-uitvoering met een extra tussenlantaarn, die het waterdeel van de motor scheidt. Ontstaat er een lek in de pomp dan komt de vloeistof niet direct in contact met de motor. De nieuwe pompen zijn er met twee soorten afdichtingen, de Viton en de EPDM afdichting. Ze worden toegepast in de (lichte) chemische industrie bij bijvoorbeeld galvanische bedrijven, staalproducenten en in de productie van kleurstoffen voor voedsel.

Bekijk hier de folder »

 

BC-90-AK BC-90

Roestvrijstalen drukwatertank voor landbouw en scheepvaart

Speck Pompen Nederland heeft naast de verzinkte DIN 4810 drukwatertanks ook de roestvrijstalen verticale drukwatertanks in zijn programma. De Heider drukwatertank ROBO 9610 is leverbaar in een landbouw- en scheepsuitvoering en wordt gebruikt voor de opslag van drinkwater, zeewater en proceswater.

De ROBO 9610 drukwatertanks zijn enkelwandig en geschikt voor water met een temperatuur van 0 tot maximaal 50 graden Celsius met een werkdruk van 4, 6 en 10 bar en een inhoud van 150 tot 10.000 liter. De tanks worden voorzien van één of twee mangatdeksels, afhankelijk van de inhoud van de tank. Het verschil tussen de landbouw- en scheepsuitvoering is dat de drukwatertanks voor de scheepvaart worden voorzien van twee hijsogen en kop- en voetplaten. De scheepstanks worden geleverd volgens de eisen van bijna alle certificeringinstanties.

Voor zowel de scheepvaart als de landbouw kan de RVS drukwatertank ook met twee pompen worden geleverd.

Drukketel-ROBO-9610