Home

Badu Brons pompen uitgebreid met Eco-variant

De Badu Brons pompen van Speck zijn onlangs uitgebreid met een Eco-variant. De Badu Brons Eco VS heeft een instelbaar toerental tussen de 1000 en 3000 en is geschikt voor zwembaden van 30 tot 120 kubieke meter. De bronzen pompen worden veel gebruikt in baden met zout- en zeewater, omdat ze niet corroderen. Zo zijn ze uitermate geschikt voor de floating baden, de nieuwe trend op het gebied van wellness. Deze baden hebben een zoutgehalte vergelijkbaar met de Dode Zee. Door het robuuste pomphuis zijn de bronzen pompen bovendien geluidsarm en hebben ze een compacte bouw. Naast de Badu Brons pompen met een kleine capaciteit tot 30 kuub per uur levert Speck ook de Badu 93 met een grote capaciteit van 30 tot 110 kuub per uur.

Badu Brons


Afvalwaterpomp AWP waarbij een verstopping vrijwel onmogelijk is.

Afvalwaterpomp AWP waarbij een blokkade of verstopping vrijwel onmogelijk is.

Sinds een paar jaar heeft Speck Pompen Nederland de Afvalwaterpomp AWP in zijn programma. Dit is een ééntraps, normaalzuigende centrifugaalpomp in blokbouwvorm. De pomp wordt ingezet voor afvalwaterinstallaties, vacuümtoiletsystemen, de scheepsbouw, het leegpompen van filters in zwembaden en verpompen van recyclingwater in de betonindustrie. De AWP afvalwaterpomp is zo geconstrueerd dat de vrije doorgang gelijk is aan de persaansluiting. Hierdoor is een blokkade of verstopping vrijwel onmogelijk. We hebben pompen met een vrije doorgang van 25 tot 100 millimeter. Standaard wordt de afvalwaterpomp geleverd in gietijzer, maar uitvoeringen in brons en RVS zijn op aanvraag ook mogelijk. De AWP-serie heeft een standaard versie voor droge opstelling, een onderwater uitvoering met waterdichte motor (AWPT) en een pomp met extra lagering (AWPL). De pompen zijn leverbaar met een gesloten, half open en vortex waaier of een waaier met een snij-inrichting.

De AWP afvalwaterpomp is zo geconstrueerd dat de vrije doorgang gelijk is aan de persaansluiting. Hierdoor is een blokkade of verstopping vrijwel onmogelijk.


Officiële opening nieuw bedrijfspand Speck Pompen

Bijna een jaar na de brand aan de Lorentzstraat opent Speck Pompen zijn nieuwe bedrijfspand aan de Stationspoort 10 op Businesspark 7Poort in Zevenaar. Op vrijdag 5 september is er een open dag voor genodigden met aansluitend een dinerbuffet en een feestavond.

“We hadden de officiële opening graag op 6 september gedaan , precies een jaar na de brand”, zegt directeur Charl Stapelbroek. “Maar omdat we ook graag onze klanten en andere zakelijke relaties wilden uitnodigen, doen we de opening al op vrijdag. Zij zijn vanaf 13 uur welkom voor de open dag. Familie, vrienden en kennissen sluiten ’s avonds aan voor het dinerbuffet, de officiële opening en de feestavond.” Vanaf 18 uur wordt er een mediterraans, Aziatisch en Europees buffet geserveerd. Topformatie Kaliber verzorgt de muziek tijdens de feestavond. De opbrengst van de open dag wordt geschonken aan het Braamhuis van de Jan Braam Stichting.

Speck Pompen Nederland BV nam maandag 26 mei al zijn intrek in het nieuwe bedrijfspand. Met een oppervlakte van 1500 vierkante meter gebouwd op een terrein van 3600 vierkante meter heeft het bedrijf nu twee keer zoveel ruimte dan voorheen. “Het magazijn is bijvoorbeeld een stuk groter geworden”, vertelt Stapelbroek. “Dat heeft als voordeel dat we onze voorraad kunnen laten groeien, daardoor snel kunnen leveren en de servicegraad omhoog gaat.”

In het pand zijn verschillende industriële elementen verwerkt en zowel binnen als buiten komen de kleuren blauw en grijs steeds nadrukkelijk terug. “Daarmee hebben de interieurarchitecten van Liiv het pand een echte Speck-uitstraling gegeven.”

collage-2014-08-18 (1)


Ideale zwemwatertemperatuur met de BADU Logic

De BADU Logic 1 van Speck Pompen regelt automatisch de watertemperatuur in het zwembad. Afhankelijk van de buitentemperatuur wordt het water verwarmd door de zonnecollectoren en/of een verwarmingsapparaat. De BADU Logic 2 regelt ook de filtertijden en de BADU Logic 3 stuurt daarbij een pomp met regelbaar toerental aan. Sinds kort kunnen de zwembadregelaars tevens worden uitgebreid met een app op de smartphone of tablet. Daarmee zijn de warmte- en filtertijden op afstand te regelen. “Als je niet thuis bent, hoeft het water niet zo warm te zijn en kun je vanaf elke plek de temperatuur omlaag brengen”, vertelt Jan Prins, van de afdeling zwembadtechniek. “Heb je een huis met zwembad in het buitenland, dan stel je via de app vooraf al de gewenste watertemperatuur in.” Wordt je zwembad verwarmd door middel van zonne-energie, dan is via de app bovendien te zien hoeveel energie de collectoren aan het water hebben geleverd. De BADU Logic is op elk zwembad aan te sluiten.

logic


Speck hogedrukpompen

Speck hogedrukpompen met aangebouwde  tandwielkasten

In het hogedrukprogramma van Speck is onder andere de Triplex pomp met aangebouwde tandwielkast opgenomen. Deze pomp is beschikbaar in de types P71, P75 en P80/81 voor ingangstoerentallen van 1500-1800-2200rpm. Deze Speck hogedrukpompen worden ingezet voor het verpompen van alle waterachtige media ten behoeve van de hogedrukreiniging, luchtbevochtiging, omkeerosmose, ketelvoeding, autowasstraten, rookgasreiniging, PU-schuimproductie en brandblusunits. Deze Triplex pompen met aangebouwde tandwielkast hebben een capaciteit tot maximaal 500 liter per minuut en zijn leverbaar met een druk tot 200, 500 en 700 bar. De krukas, drijfstang, kruiskop en kogellagers zijn oliegesmeerd. Ook zijn de zuig- en perskleppen onder de stoppen eenvoudig toegankelijk voor eventuele servicewerkzaamheden. Hij heeft een gietijzeren drijfwerkhuis, keramische plunjers, een kleppenhuis uit gietbrons of vernikkeld nodulair gietijzer en roestvast stalen kleppen.

 
Speck hogedrukpompen