Home

De app voor de berekening van de energie-efficiëntie van BADU GREEN circulatiepompen

U kunt praten over het besparen van energie – of u kunt het doen .

Bij BADU zijn we altijd een stap voor .
BADU GREEN circulatiepompen werden ontworpen op basis van de best mogelijke efficiëntie en dus ook de milieuprestaties. Echter , of een pomp de juiste keuze onder de omstandigheden bij de operatieplaats is een andere vraag .
Deze vraag kan gemakkelijk worden beantwoord met behulp van de BADU Eco Controle App . Download de gratis app op uw tablet en berekenen en vergelijken van de energie efficiëntie van BADU GREEN circulatiepompen .
Op deze manier kunt u de ideale oplossing te vinden – en kijken na het milieu en uw bankrekening .

 

Eco Check


Speck heeft weer 5 prachtige sets Hogedruk aggregaten mogen leveren.

Speck heeft weer 5  sets Hogedruk aggregaten mogen leveren. De hogedruk aggregaten worden ingezet bij reiniging voor een oppervlaktebehandeling.

3x SPECK Triplex hogedruk aggregaat P31/25-220, direct gekoppeld middels koppelingslantaarn en flexibele koppeling aan e-motor 5,5kW 400 Volt.

Specificaties:

 • Werkpunt: Q x P: 17 l/min x 160 bar @ 900 min-1
 • Medium: Proceswater
 • Temperatuur: max 55 ºC
 • Inzet: nozzle reiniging – continu (10 uur per dag, 40 min/uur)
 • Inclusief toebehoren

SPECK-Triplex-hogedruk-aggregaat-P31-25-220-website

 

2x SPECK Triplex hogedruk aggregaat P45/75-180, via V-snaar overbrenging gekoppeld aan motor 22 kW 400 Volt

Specificaties:

 • Werkpunt: Q x P: 67 l/min x 160 bar @ 900 min-1
 • Medium: Proceswater
 • Temperatuur: max 55 ºC
 • Inzet: nozzle reiniging – continu (10 uur per dag, 40 min/uur)
 • Motor: 400 Volt
 • Inclusief toebehoren
 • Voor en achter de pomp wordt een afsluiter geplaatst

SPECK-Triplex-hogedruk-aggregaat-P4575-180


Badu®Block en Norm Blockpompen met nog betere hydrauliek

Beide reeksen Badu®Block en Normblock hebben sinds dit voorjaar een geoptimaliseerde hydrauliek en werken daardoor nog beter. Zij voldoen daarmee ook aan de EU-Richtlijnen 2009/125/EG, EG-verordening 547/2012 betreffende het ecologische ontwerp voor waterpompen (Ökedesign). Vergeleken met hun voorgangers zijn de nieuwe modellen qua afmetingen hetzelfde, maar ze werken aanzienlijk beter dankzij de optimalisatie van de waaier, behuizing en het huisdeksel. Bij gelijke capaciteit heeft deze een lager energieverbruik met aanzienlijke energiebesparing c.q. lagere kosten tot gevolg.

Badu-Block


Kunststof haarvanger voor openbare baden

Speck Pompen presenteert dit najaar een reeks van innovaties waaronder een haarvanger uit kunststof voor de Badu®Blockpompen. Er zijn veel haarvangers op de markt, maar een haarvanger uit kunststof voor openbare baden is iets bijzonders. Testen hebben aangetoond dat deze kunststof haarvanger moeiteloos belast kan worden en de gietijzeren modellen zijn zeer stabiel. Daarbij zijn er een aantal voordelen: De volledig kunststof uitvoering heeft geen binnen coating en kan daardoor ook niet beschadigd worden. Deze is tevens corrosiebestendig als slijtvast en ook inzetbaar voor zwembadwater met een hoge zoutconcentratie.
Het resultaat: De kunststof haarvanger heeft een hogere levensduur dan de conventionele haarvanger. Bovendien hebben de Badu®Blockpompen nu een nieuwe filtermand.
Twee eigenschappen zijn bijzonder opmerkelijk: De plaat met daarop het handvat is op extra plaatsen vast gelast. Dit betekent een betere krachtverdeling en geen breekpunten en daarmee is slijtage aanzienlijk lager. Verder zijn de afgewerkte randen gebogen.
Het voordeel: Geen letsel meer en geen blokkades omdat het grovere vuil in het filter blijft hangen. Bovendien hebben de Badu®Blockpompen een transparant deksel gekregen die optioneel verkrijgbaar is. De bedrijfsomstandigheden, zoals turbulentie maar ook de mate van verontreiniging, wordt dankzij het transparante deksel zichtbaar zonder dat deze daarvoor hoeft te worden losgeschroefd. Onderhoud en controle is dus veel eenvoudiger.

 

BADU-Block-mit-KS-Filtergehaeuse


Speck nauw verweven met maritieme sector

Speck Pompen Nederland heeft van oudsher nauwe banden met de maritieme sector. De hogedrukreinigingssystemen worden zowel op zee als op land veel ingezet. Voor het reinigen van onder andere de ruimtes in het schip, dekken, opslagtanks, machines, installaties, verladings- en pompstations, productielijnen en leidingsystemen heeft Speck een zeer gevarieerd pakket aan complete hogedrukreinigingsinstallaties. Daarnaast levert Speck hogedrukpompen voor RO-units die zoutwater omzetten in drinkwater, brandblusunits en stoomketels voor heet water. Naast losse pompen zijn er bij Speck ook configuraties met één pomp en meerpompinstallaties verkrijgbaar. Deze worden opgebouwd als pomp- en motorcombinatie op een basisframe voor een stationaire opstelling of op een verrijdbaar onderstel voor mobiele units. De hogedruksystemen kunnen ook met een ATEX normering zone II, categorie 3G T3, worden geleverd. De pompen zijn er in een messing, bronzen, nodulair gietijzer, zeewater bestendig nikkel, aluminiumbronzen, RVS en duplex stalen uitvoering. Ook de dichtingsmaterialen kunnen op het te verpompen medium worden afgestemd. De pompen hebben een capaciteit tot 500 liter per minuut en druk tot 1200 bar. Waar nodig worden de installaties opgebouwd met een geluiddempende omkasting en geleverd met bijbehorende slanghaspels, hogedrukslang, spuitpistool, spuitlans en nozzle.